Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

Filtrera listan genom att klicka på önskad nyhetsform.

Lättare konstruktionsplywood

Moelvens kompletta byggsystem med Vänerply Ergo K20/70, för takhöjderna 2500 och 2700 mm är mycket lätta och enkla att montera ensam. Skivorna finns i tjocklekarna 12 och 15 mm och har en unik fals med låsfunktion. Väggskivorna monteras liggande och kompletteras med två passbitar för optimal montering vid olika takhöjder.

Läs mer

Lättare konstruktionsplywood

Hur många elefanter lyfter du varje dag?

Försök att räkna ut hur mycket du lyfter en dag. Det är inte omöjligt att det slutar på flera ton en tuff dag. Det är klart att det sliter på leder och rygg i längden, och just därför har Arbetsmiljöverket tagit fram restriktioner och rekommendationer om vad man ska tänka på vid tunga lyft. Normalt ska man inte lyfta saker som väger mer än 25 kg. Enstaka tyngre lyft kan man dock göra om materialet kan hållas nära kroppen och arbetsställningen är bra. Annars ska tunga lyft undvikas.

Vid tunga lyft är ländryggen särskilt utsatt, men även övriga delar av kroppen löper risk att skadas. Om lyft kombineras med sneda, böjda eller vridna arbetsställningar är risken för skador stor. Tidspress ökar alltid riskerna, då stress både ökar spänningen i kroppen och risken för slarv.

 

Se var du sätter fötterna

För att minska risken för skador och olyckor, bör du först ta reda på ungefär hur mycket materialet väger. Känner du till vikten, kan du anpassa kraften när du lyfter eller så vet du om du bör ta hjälp. Du måste kunna ta ett stadigt och bra grepp så att materialet inte glider dig ur händerna. Planera också lite framåt och se till att underlaget du ska förflytta dig på är jämt och halkfritt. Givetvis får inte materialet vara så skrymmande att sikten skyms och du inte kan se var du sätter ner fötterna.

 

Slit inte ut dig:

   Lyft helst aldrig mer än 25 kg

   Undvik att lyfta och vrida samtidigt

   Bär inte längre sträckor

   Bär inte i trappor

   Bär inte i mörker

   Använd hjälpmedel

   Kontrollera underlaget innan du bär iväg saker

   Bär inte skrymmande saker som skymmer din sikt

   Hjälps åt att bära större materiel

   Stressa inte

 

 

Hjälpmedel för gipsskivan:

Bärhandtag
Ergonomiskt och praktiskt. Av plast.

Gipsfot
Används för montering. Aluminium.

Gipshiss
För horisontell montering och snedtak. Lyfter upp till 3,4 m. 

Bärhandtag
Stål med gummihandtag.

Gipsben
Håller skivan på plats mot väggen under monteringen.  

 

 

 

 

Hjälpmedel för fönsterlyftet:

Winbag
Luftkudde för steglös injustering. Gör att man kan montera fönstret ensam. Återanvändningsbar.  

Glaslyft
Effektivt och säkert verktyg.

 

 

Läs mer

Hur många elefanter lyfter du varje dag?

Miljöpris till Woody i Järna

Woody Bygghandels miljöpris gick till Järna Trä Woody Bygghandel som bland annat har installerat solceller och som sedan flera år tillbaka erbjuder material för hållbart byggande.

För att uppmärksamma det aktiva miljöarbetet i kedjan delar Woody Bygghandel varje år ut ett miljöpris till den delägare som genomfört flest miljöförbättringar under det gångna året. Årets miljöpris gick till Järna Trä Woody Bygghandel som bland annat har installerat solceller och som sedan flera år tillbaka erbjuder material för hållbart byggande.

Woody Bygghandel är en bygghandelskedja som ligger i framkant med sitt miljöarbete. Dels genomförs en mängd konkreta miljöförbättringar på anläggningarna varje år, och dels fokuserar kedjan på hållbart byggande och utfasning av farliga kemikalier. Detta görs bland annat genom arbetet med BASTA, som är ett system där endast byggprodukter som klarar högt ställda kemikaliekrav får registreras.
Miljöprisvinnaren utses av Woody Bygghandels miljöchef och vd tillsammans med kedjans miljörevisorer då ett välorganiserat och effektivt miljöledningssystem också är viktiga kriterier.

- När vi för 17 år sedan valde att miljöcertifiera företaget såg vi främst fördelarna i att få ordning och reda i verksamheten, men nu har miljöarbetet blivit en självklar del av allas vardag. Det är roligare att jobba med miljöarbetet nu när vi vet varför vi gör det och att det gör skillnad, säger Jonas Andersson delägare på Woody i Järna och fortsätter:

- Skälet till solcellerna är till lika stor del miljö som ekonomi. Det är en investering som generar 10-12 % på insatt kapital och det ger inte banken. Alla borde göra det. Det har dessutom varit ett enormt intresse från kunderna, varav flera själva vill installera solceller.

För Woody i Järna är det också viktigt att ha kunnig personal och att stötta kunder i hållbart byggande. Sedan flera år tillbaka erbjuder företaget miljövänliga material till kunder som vill bygga hållbart.

- Det finns ett stort engagemang och delaktighet i miljöarbetet inom kedjan. Entreprenörskap och nytänkande utan att tumma på kvalitet och service är viktiga kännetecken för vår kedja. Jonas Andersson är ett utmärkt exempel på detta vilket tillsammans med solcellssatsningen gjorde valet av årets pristagare enkelt, säger Ebba Örwall-Lovén, miljöchef på Woody Bygghandel.

Järna Trä Woody Bygghandel tog emot miljöpriset i samband med Woody Bygghandels årsstämma i mars.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ebba Örwall-Lovén, Miljöchef Woody Bygghandel: 042-38 05 51
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel: 0733-259950
Jonas Andersson, delägare Järna Trä: 08-554 811 11

Järna Trä Woody Bygghandel är ett familjeägt företag med 27 anställda och en omsättning på 105 miljoner. Företaget säljer byggmaterial till proffs och konsument. 

Läs mer

Miljöpris till Woody i Järna

Riv försiktigt!

Vi jobbar i en bransch med gott om exempel på produkter och material som var helt fantastiska och revolutionerande när de lanserades, men som tiden nu hunnit ikapp och som idag klassas som farliga, t.ex. färger, fogmassor, isolering, våtrumsskivor, golvplattor, betong mm. Det är sånt som kommer fram när man börjar riva i gamla hus.

Risker, skydd och utbildning

Ofta är det just det man inte ser eller märker som är det farligaste. Därför ska man alltid försäkra sig om vad det är man börjar riva. Vet man inte hur farligt det kan vara, är det bäst att ta hjälp av någon som vet. Arbetsmiljöverket betonar att man ska göra en riskbedömning innan man sätter igång, både för att identifiera riskkällorna och för att reda ut vilken typ av skyddsutrustning man behöver. Det här gäller egentligen alla nya arbeten, men extra försiktig ska man vara vid jobb i brunnar, cilos, gropar, schakt och slutna utrymmen. Arbeten med farliga ämnen kräver särskild utbildning och kunskap och till och med medicinska kontroller. Det gäller vid asbest, kvartsdamm och härdplaster.

 

Rivningshusets farligaste delar: 

 

  Gamla badkar (murbruk)

  Fix och fog

  Elcentraler (asbest och härdplaster)

  Färger

  Isolering kring rör

  Perstorpsplattan

  Asbestcement

  Betongvägg/platta

 

 

Varning för asbest!

Arbeten med material som innehåller just asbest och asbesthaltigt damm ska man inte ge sig på utan tillstånd från Arbetsmiljöverket, speciella skyddsåtgärder och utbildning. Asbest finns inte bara i gamla eternit­plattor (”evighetsskivor”) utan även i skivor och isolering med asbestcement, ofta kring gamla varmvattenrör. Det kan också finnas i äldre kork- och plastgolv, i kakelfix, fogmaterial och skruvpluggsmassa. Härdplaster finns i färger, glasfiber, plaströr, lim mm, ofta även i gamla elektriska komponenter som transformatorer och reläer, och plastimpregneringar som t ex Perstorpsplattor.

 

 

Skydd mot damm

Rivningsarbete betyder ofta mycket damm, särskilt där det är sten, murbruk, tegel och kakel. Det kräver givetvis andningsskydd. Nu finns det massor av olika typer av andningsskydd, alltifrån det enklaste engångsskyddet av papp till den mest effektiva fläktassisterade helmasken som gör luften du andas 1000 ggr renare!

 

Bra och godkända andningsskydd från Skydda:

 

Filterfläkt med visir är ovanligt bekväm tack vare sin låga vikt och anatomiska utformning. Ger en hög skyddsnivå. Sikt­skivan klarar höghastighetspartiklar.

 

Halvmask som skyddar mot luftburna föroreningar som partiklar, mikroorganismer, biokemiska ämnen och gaser/ångor.

 

Filtrerande halvmask med ett innovativt filtermaterial och mycket hög filtreringseffektivitet. Exceptionellt lågt andningsmotstånd.

 

 

Tänk långsiktigt

Valet av skydd avgörs förstås av vilka slags partiklar du utsätts för och hur stor koncentrationen är. Sånt går att mäta, men är lite krångligt. En bra grundregel är att vara lite extra försiktig helt enkelt och tänka långsiktigt. Antingen fortsätter du med dina pappskydd och hoppas på det bästa, eller så byter du till ett riktigt andningsskydd, t ex en smidig halvmask med separat filter. De är inte bara bättre, utan också mycket bekvämare att jobba i. Allra bäst är förstås de fläktassisterade helmaskerna. I dem andas du alltid frisk luft.

 

Läs mer

Riv försiktigt!

Säkert ända upp i nock

Ta dig säkert upp till skorstenen eller takbryggan med de nya flexibla bärläktstegen Kombi från Benders. Stegen har ställbar bredd på 200–345 mm och passar alla Benders takpannor. Monteras enkelt genom att haka byglarna över både takpanna och bärläkt med måtten 25–45 mm. Stegen kan användas på hus med fasadhöjd på upp till 4 meter och till taklutning max 45°.

Läs mer

Säkert ända upp i nock

BOA erbjuder formatanpassade brandskyddsskivor!

Nu kan BOA erbjuda tillkapade Promatect-skivor från standardformat och tjocklekar som finns i lager.

Skivorna tillskärs med hjälp av en tunn vattenstråle. Vattenstrålen har ett tryck av 3200 bar. (En bra högtryckstvätt ligger på ca 120-150 bar.) Vattenskärningen sker helautomatiskt genom att man lägger in formaten i ett program som sedan optimerar och styr skärningen. Skivorna förpackas därefter på engångspallar och skickas till angiven arbetsplats. Kontakta BOA för offert och leveranstid.

Standardformaten som lagerförs är;

PROMATECT H
46014090 10x1250x2500
46014096 12x1250x2500
46014101 15x1250x2500
46014112 20x1250x2500
46014118 25x1250x2500

PROMATECT L
46015826 20x1200x2500
46015827 25x1200x2500
46015828 30x1200x2500
46015830 40x1200x2500

PROMATECT 200

46015963 15x1200x2500
46015965 20x1200x2500
46015966 25x1200x2500

Läs mer

BOA erbjuder formatanpassade brandskyddsskivor!

Säkrare stegar och bockar

Mot bakgrund av antalet fallolyckor tog Skanska initiativet till ett åtgärdsprogram för att minska antalet olyckor.

Vid sina undersökningar visade det sig att många olyckor berodde på felsteg från bockar och stegar, att stegen glidit iväg eller varit trasig. Därför beslutade man att tillsammans med en rad andra etablerade aktörer i branschen ställa upp tydliga krav på just stegar och bockar, som exempelvis plattformsstorlek och fallskydd.

 

Resultatet blev märkningen BRA ARBETSMILJÖVAL som nu etableras på marknaden för att vägleda dem som ska köpa säkra stegar. Wibe Ladders har flera produkter som är klassade som BRA ARBETSMILJÖVAL.

Läs mer

Säkrare stegar och bockar

Ny utbildning för väderskyddsbyggare

Utbildningskrav för att montera byggnadsställningar har nu kompletterats av utbildningskrav även för dem som monterar väderskydd på ställningarna.

Det har nämligen visat sig att det ofta är två olika företag som gör det och att samordningen varit bristfällig. Numera måste man ta hänsyn till de extra laster och påfrestningar det innebär på ställningen när man monterar väderskydd, t.ex. vid kraftig vind. Skydda erbjuder inte bara skyddsutrustning, utan även rådgivning och en lång rad olika utbildningar, bl.a. i fallskydd.

Läs mer

Stentunga trender

Det händer så mycket på stenfronten just nu, både bland marksten och mursten. Genomgående verkar det vara ljusare sten av lite elegantare sort, gärna med ett naturtroget utseende. Här är några av alla nyheter från två av de största stentillverkarna, Benders och S:t Eriks.

Norsk mursten

Från Benders presenteras en vacker och stabil mursten inför 2017. Den heter Norblock och är en norsk mursten som nu äntligen gör entré även på den svenska marknaden. Det är en stadig mur med 10 graders lutning. Den finns i hugget utförande (Dekorativ) och med slät yta (Mini). Båda är svängbara och går att bygga med både inner- och ytterhörn. Norblock passar lika bra i privat som offentlig miljö. Ocala antik (övre bild) heter en klassiskt formad marksten, framställd med modern teknik. Resultatet är lika vackert som funktionellt. Den är skön att gå på, även barfota en het sommardag, men tål också att man parkerar bilen på den. En marksten för alla tillfällen, med andra ord.

 

Norblock, stadig och vacker, med 10° lutning.

  

Två lyxiga plattor

Från S:t Eriks kommer två lyxiga plattor och en smart mursten. Vision heter en exklusiv trädgårdsplatta med en unik färg-beständighet. Den finns både med slät (40 och 60 mm) och strukturerad (40 mm) yta i tre olika färger. Ytterligare en elegant trädgårdsplatta med många möjligheter är Ravel. Den tillverkas i naturvitt och antracitgrått vilket gör det lätt att kombinera med omgivningen och även mot annan marksten, plattor och murar. Finns i tjocklekarna 60 mm och 80 mm.

 

 

Vision tillverkas med en blästrad yta och får då en naturstensliknande yta.

 

Rubin kan byggas upp till 75 cm som fristående mur.

 

Muren som lyfter

Rubin är S:t Eriks nya dubbelsidiga mur med en knäckt naturstensliknande yta. Med den kan du bygga både låga och höga murar, men också vackert svängda murar som lyfter hela trädgården. Rubin kan byggas både som fristående mur och som stödmur. Blocken är ihåliga och fylls med grus eller betong, beroende på önskad höjd.

 

 Ravel har en borstad yta som skapar ett extra spännande mönster när plattorna läggs åt olika håll.

  

Läs mer

Stentunga trender

Våga vägra vanlig trall

Nästan 90% av allt trallvirke som säljs idag är tryckimpregnerad furu, och det är lätt att förstå med tanke på pris och hållbarhet. Ändå finns det numera en rad andra intressanta alternativ för den som vill ha en annorlunda altan, men inte vill ha tropiska träslag från utrotningshotade regnskogar på sitt samvete. Nedan kan du läsa om några alternativ från Moelven.

 

Furu som värmebehandlas får i och med processen flera bra egenskaper. ThermoWood har ett bra motstånd mot röta och är formstabilt. Risken för sprickor och kupning är minimal. Den karakteristiska bruna färgen har en fin lyster och behålls med ytbehandling. Svanenmärkt.

 

 

För den som vill ha en trall med samma egenskaper som ThermoWood furu och samtidigt vill skapa känslan av ett skeppsdäck, blir ShipDeck det naturliga valet. Springan mellan de specialfrästa trall-brädorna av ThermoWood tätas med en svart dekorlist. ShipDeck lämpar sig bäst under tak.

 

Ask är ett hårt träslag som klarar slitage mycket bra. Ytan är len, i princip kvistren och mycket behaglig att gå på. TermoAsk har värmebehandlats helt utan kemikalier och har därmed ett bra skydd mot röta.  Blir naturligt vackert grått om man lämnar det obehandlat. Ekologiskt.

 

Läs mer

Våga vägra vanlig trall

Olyckor händer inte bara andra

Plötsligt en dag händer det bara, förmodligen när du minst anar det. Det kanske var lite regnigt och halt, och du hade lite extra bråttom. Du halkar till, stegen viker sig eller räcket ger efter... Det är lätt hänt och det händer inte bara andra.

Sammanlagt sker nästan 200 allvarliga fallolyckor varje år i byggbranschen, och givetvis många fler mindre allvarliga olyckor. Men hur undviker man dem? Lösningen är förstås kunskap och försiktighet, och förmågan att förebygga dem.

 

Hårdare krav

Arbetsmiljöverket ställer allt hårdare krav för att förebygga fallrisker, redan vid arbeten på bara två meters höjd. Det handlar om allt ifrån att upprätta arbetsmiljöplaner till säkerhetsutrustning och utbildning. Ett av de företag som erbjuder utbildningar i fallskydd är Skydda. Deras utbildningar tar bland annat upp riskanalys, säkerhetsutrustning och förankringsteknik. Kontakta oss när du vill gå deras utbildningar.

Läs mer

Limträ håller

Limträ är ett hållbart material i alla bemärkelser. Det är vackert, lättbearbetat, miljövänligt och dessutom ett av de starkaste konstruktionsmaterialen som finns i förhållande till sin vikt. Det gör limträ till ett enkelt, praktiskt och spännande material att jobba med, oavsett om det är uterum och gästhus eller ishallar och hotell man bygger. 

Fler upptäcker limträ

Med limträ går det att skapa större spännvidder och smäckrare konstruktioner, tack vare den höga hållfastheten. Så tänker man sig ett uterum med stora glaspartier är limträ perfekt till den bärande stommen. Det har snickare vetat länge och nu har även konstruktörer, arkitekter och byggfirmor börjat upptäcka limträ på allvar. Därför ser vi nu limträ i allt fler sammanhang – från det stora och spektakulära till det mindre och funktionella. Dessutom har limträ unika egenskaper som gör att det är minst lika brandsäkert som till exempel stål och betong. Limträ behåller sin bärförmåga och stabilitet även vid brand, till skillnad från stål.

 

Minskar koldioxidutsläppen  

Limträ är förstås också ett hållbart val sett ur miljöperspektiv, eftersom träd binder koldioxid och är en förnybar råvara. Undersökningar visar faktiskt att klimatpåverkan under byggprocessen är ungefär hälften så stor för en träbyggnad som för motsvarande byggnad i betong.

  

Klimatsmart byggande

Även om vi bygger mycket i trä här i Sverige, så kan vi fortfarande bli mycket bättre på att utnyttja skogens förnybara resurs. Genom att använda mer limträ kan vi kraftigt reducera koldioxidutsläppen och bygga klimatsmart.

 

Starkt och vackert. Med limträ går det att göra smäckrare konstruktioner eftersom det har högre hållfasthet än vanligt konstruktionsvirke. Perfekt när det t.ex. ska vara stora glaspartier till uterummet.

Läs mer

Limträ håller

Papp för riktigt flacka tak

TopTite3° är det passande namnet på en ytpapp för tak ända ner till 3° lutning. Den passar för såväl gamla som nya tak.

Pappen består av en stark och stabil polyesterstomme, men är samtidigt smidig och flexibel även vid låga temperaturer tack vare elastomerasfalt (SBS). Den har självklistrande kanter täckta med en skyddsfolie.

 

Underlaget ska vara fast, av råspont eller plywood. TopTite3° från T-Emballage kan med lätthet även monteras på gammal slät takpapp om den är ren, jämn och torr. Den är dock inte lämplig för tak med invändig avvattning (takbrunnar).

 

Läs mer

Papp för riktigt flacka tak

Tänk framåt

Säkert har många av dina kunder problem med dåliga dräneringar redan idag, och problemen lär inte bli färre. Om man ska tro klimatexperterna, lär skyfall komma allt tätare i framtiden, så det gäller att dränera ordentligt om det ska hålla.

Godkända dräneringsrör

Använd alltid rörsystem som är godkända och NordicPolyMark-märkta för nordiska förhållanden. Röret ska vara styvt och minst 100 mm i diameter för att få en väl fungerande dränering. Det läggs med en lutning om 5 cm på 10 meter och rörets hjässa ska alltid ligga lägre än underkanten på husgrunden.

 

På marknaden förekommer olika typer av fuktspärrar. Ett bra alternativ är T-Spärr från T-Emballage, ett effektivt system som bygger på väl beprövad teknik med en P-märkt och godkänd fuktskyddsmatta. I systemet ingår också en rad tillbehör som gör monteringen enklare. Mattan är tillverkad av HD-polyeten och har en luftspalt på 8 mm. Åldersbeständigheten är minst 50 år.

 

Anslut dagvatten rätt

Tillsynsbrunnen blir högsta punkt på ledningen med lutning till rensbrunnen, så man enkelt kan komma åt att spola systemet. Från rensbrunnen ansluts därefter dagvattnet. Tänk på att inte ansluta dagvatten från t.ex. takytor, källartrappor eller garageinfarter direkt till dräneringssystemet. De bär smuts med sig och ska avledas till ett tätt dagvattensystem. Likaså får inte brunnar med t.ex. vattenlås anslutas eftersom de riskerar att sätta igen systemet.

 

Grus runt röret

Grusbädden och återfyllnadsgruset ska vara tvättad för att ge en stor genomsläpplighet för vatten och eliminera igensättning. Se till att inga stora stenar ligger mot röret som kan skada dräneringsröret över tid.

 

 

Gelias fiberduk är tillverkad av polypropylenfiber som nålfiltats och/eller termiskt bundits till en duk med goda hållfasthets- och dräneringsegenskaper och den uppfyller samtliga krav enligt NorGeoSpec 2002.

Läs mer

Tänk framåt

Varning för dåligt drag efter fönsterbytet

Har du tänkt på vad om händer med ventilationen i huset när du bytt fönster? I gamla hus påverkar det självdraget, precis som tilläggsisoleringen och bytet från oljepanna till bergvärme. Luftomsättningen avstannar, luftfuktigheten ökar och cirkulationen försämras. Visst ska huset vara tätt mot drag, men det måste fortfarande kunna andas.

Självdragshus

Hur kan man då förbättra inomhusklimatet med hjälp av ventilationen? I gamla självdragshus rekommenderas friskluftsventiler i sovrum, vardagsrum och allrum. I bad, tvätt och toalett bör man installera badrumsfläktar. Bäst är att låta fläkten gå på konstant låg fart för att skapa en grundventilation och att den sedan automatiskt varvar upp när det blir fuktigt. Alternativt kan man montera en centralfläkt och ett kanalsystem.

 

70-talshus

Hus byggda från tidigt 70-tal och fram till 80-talet, har ofta en mekanisk ventilation centralt placerad på vind eller i spiskåpa, där luften sugs ut ur huset via bad, tvätt och toalett. Ett vanligt problem är att det saknas friskluftsventiler i sovrum, vardagsrum och allrum. Det får ofta till följd att det upplevs som instängt och fuktigt i våtutrymmena. Lösningen är då inte att öka utsuget, utan i stället att se till att det kommer in luft i huset via friskluftsventiler. Ännu ett sätt att ventilera en bostad på, är via en värmeväxlare, som återvinner värmen i frånluften för att värma upp tilluften.

Läs mer

Varning för dåligt drag efter fönsterbytet

Sommarpimpa fönstret!

Snart blir det så där soligt och varmt igen! Men det finns skydd, både mot sol och insyn. Kom ihåg det när du beställer fönster från Elitfönster nästa gång (givetvis kan alla deras tillbehör komplettera befintliga fönster också!).

Elitfönster har nyligen lanserat sin persienn Plus, som är en utveckling av det klassiska solskyddet. Plusmodellen saknar draglina och har istället förspända linor och steglös manövrering med handtag på underlisten. Det uppfyller alla barnsäkerhetskrav, precis som alla deras solskyddsprodukter. Ett annat alternativ är en TopDown plissé som fungerar både som sol- och insynsskydd. Den kan ställas i valfri position och passar därför extra bra till stora helglasade fönsterpartier. TopDown plisséer ger ett behagligt och mjukt ljus i rummet.

Testvinnande myggnät

Med värmen kommer även myggen, som vill in och stickas! Givetvis har Elitfönster också ett effektivt myggnät som just blivit testvinnare i tidningen Hem och Hyra – till myggens stora förtret.

Läs mer

Sommarpimpa fönstret!

360° Rock

Den bärbara lilla högtalaren AudioCube, ger en större musikupplevelse än man tror med sina högtalare på alla fyra sidor. Den mäter endast 12x12 cm. Basljudet förstärks av ytan som den står på. Koppla upp den mot din smartphone eller surfplatta via bluetooth eller kabel. Laddas full på 3 timmar och ger upp till 12 timmars rock.

Läs mer

360° Rock

Musik istället för buller!

Det här är skyddskåporna som stänger ute bullret och låter dig lyssna på skön musik istället. Work Tunes Pro har inbyggd radio och fler nya finesser, t ex inbyggd antenn, möjlighet att lagra fem stationer, en röst som guidar dig till rätt frekvens och möjligheten att även ansluta din mobil via kabel för att lyssna på spellistor, podcast m m.

Läs mer

Musik istället för buller!

Woody Bygghandel får ny delägare i Hallstavik

Hallstaviks Bygghandel ny delägare i Woody Bygghandel AB.

Från och med den 3 april 2017, är Hallstaviks Bygghandel ny delägare i Woody Bygghandel AB. 

Fritz Jansson Ahlund och Susanne Forsén förvärvar verksamheten i Hallstavik av nuvarande ägare som idag är delägare i Bolist. Fritz har varit anställd hos nuvarande ägare i fem år och hans syster Susanne har lång erfarenhet av annan handelsverksamhet.

- Vi är glada för att Hallstaviks Bygghandel valt att bli delägare i Woody Bygghandel AB och vi är övertygade om att vårt fokus på proffskunden kan hjälpa dem att utveckla sin verksamhet, säger Ulf Ohlsson, etableringsansvarig på Woody Bygghandel AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:
Ulf Ohlsson, Woody Bygghandel AB, 0705 – 38 05 52

Läs mer

Woody Bygghandel får ny delägare i Hallstavik

Bits i färg

Snart slipper du stå där och fumla och kan hitta rätt bits på nolltid. Alla i Edwins nya hållare är nämligen färgkodade. Smart!

Läs mer

Bits i färg
Nästa >>
<< Föregående