Produkter
  • Lånesläp*
  • Fri byggrådgivning
  • Noga utvalda artiklar

Nyheter och pressmeddelanden

Filtrera listan genom att klicka på önskad nyhetsform.

Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody Bygghandel

Fredrik Johanson som varit VD för Woodys Bygghandel de senaste åren lämnar sin tjänst under andra halvan av 2019.

– Jag vill rikta ett stort tack till Fredrik för de insatser som gjorts de senaste åren och beklagar att Fredrik tagit ett beslut att gå vidare, säger Björn Abild, ordförande i Woodys styrelse och utvecklar:
– Under Fredriks ledning har vi etablerat en god struktur och tydlig affärsplan för Woody och framtiden, säger Björn Abild.

Woody uppvisar idag en stabil tillväxt med flera nya delägare samt tillskott av nya stora nationella kunder. Satsningen på den digitala plattformen börjar ta form och en kraftigt ökad användning förväntas under de kommande år.

Nu gäller fokus på inköp och fortsatt expansion samt en utvecklad samarbetsstruktur inom kedjan för beslut under inledningen av 2019.

– Woody är ett spännande företag med starka entreprenörer som tillsammans ger en kraftfull organisation med stark lokal förankring. Det är ett grundläggande signum för Woody som också kommer att ge fortsatt framgång, säger Fredrik Johanson. Med dagens ”plattform” så kan vi nu tona ned de strategiska frågorna till förmån för operationellt fokus och det är då en bra timing för mig att gå vidare avslutar Fredrik Johanson.

– Att Fredrik kommer att vara kvar under större delen av 2019 säkrar såväl stabiliteten för ledningen och som att vi nu kan finna hans efterträdare utan att ha en större tidspress på oss avslutar Björn Abild

Rekrytering av en efterträdare har inletts och information om denna process meddelas efterhand.

För mer information och ev. frågor:
Fredrik Johanson, VD, Woody Bygghandel, 0733-25 99 50
Björn Abild, Styrelseordförande, Woody Bygghandel, 0706-70 10 00

Läs mer

Fredrik Johanson lämnar VD-rollen inom Woody Bygghandel

Vilken härlig invigningsfest när PoG Woody Bygghandel öppnade i Helsingborg!

​Efter månader av planering och intensivt byggande var det nu i fredags 30/11 äntligen dags för PoG Woody Bygghandel att klippa bandet till sin helt nya proffsanläggning på nästan 9.000 kvadratmeter på Väla Södra i Helsingborg. Och vilken härlig invigning det blev!

Efter månader av planering och intensivt byggande var det i fredags 30/11 äntligen dags för PoG Woody Bygghandel att klippa bandet till sin helt nya proffsanläggning på nästan 9.000 kvadratmeter på Väla Södra i Helsingborg. Och vilken härlig invigning det blev!

Röda mattan var utrullad och mängder av både byggare, utställare, leverantörer samt även ett stort antal nyfikna kunder vimlade, minglade och åt smörgås- och Prinsess-tårta i Woody-blått…

Kort sagt ”alla” var där, och efter att PoG:s VD Kalle Gustafsson klippt invigningsbandet i blått och gult förstärktes både den blågula och julkänslan ytterligare när ”stadens store son” HIF:s och svenska fotbollslandslagets kapten Andreas ”Granen” Granqvist stegade in genom de skinande glasdörrarna.

– Nu kör vi full gas även här uppe i nordvästra Skåne! Både gamla och nya kunder i och runt Helsingborg ska få känna hur livet blir lite enklare, lite bättre och framförallt mycket roligare när de handlar hos oss på PoG, kommenterade en påtagligt nöjd och stolt VD som även passade på att ge en stor eloge till sin personal som jobbat in i det sista för att få allt klart.

Två byggare som var nyfikna på den nya fina anläggningen och lät sig väl smaka av premiärtårtan var Dennis Jacobsen och Johan Ryström från Jacobsen Bygg & Interiör.

– Kanonfin anläggning som ligger helt perfekt för oss, som har vår firma bara 250 meter härifrån, tyckte Dennis Jacobsen.

PoG som startade redan 1904 invid järnvägen i Södra Sandby firar därmed hela 115 år nästa år. Men det är en ytterst pigg och vital +100-åring som i och med öppningen i Helsingborg kan räkna in totalt sex butiker i Skåne; Södra Sandby, Sjöbo, Tomelilla, Hörby, Malmö, Helsingborg samt det kombinerade logistikcentret och lagret i Södra Sandby.

– Etableringen norrut i Helsingborg är en del av vår strategi att stärka den geografiska närvaron i Skåne och längs E6:an, säger PoG:s VD Kalle Gustafsson som är tredje generationen bygghandlare.

För mer information:
Kalle Gustafsson, VD, PoG, kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01
Louise Strand, Region- & Marknadschef, PoG, louise.strand@pog.se 040-620 64 20

Fotnot: Se även Pressrelease inför öppningen nedan under Relaterat material / Dokument

Om PoG Woody Bygghandel:
PoG Woody Bygghandel, www.pog.se bedriver professionell bygghandel från 6 butiker i Skåne; Helsingborg, Hörby, Malmö, Sjöbo, Södra Sandby och Tomelilla samt ett välutvecklat logistikcenter och lager i Södra Sandby. PoG Woody Bygghandel AB är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med cirka 100 anställda och en omsättning på 
ca. 450 miljoner kronor.


Läs mer

Vilken härlig invigningsfest  när PoG Woody Bygghandel öppnade i Helsingborg!

Woody Bygghandel växer – inviger 94:e anläggningen!

PoG Woody Bygghandel, som är en del av Woody-kedjan, öppnar idag fredag 30/11 sin sjunde anläggning när man slår upp portarna till sin helt nybyggda proffsanläggning på 9.000 kvm på Väla Södra i Helsingborg. Butiken blir därmed Woody Bygghandels totalt 94:e anläggning fördelat på knappt 50 delägare.

Familjeägda PoG – som nästa år firar 115-årsjubileum – är en av regionens mest aktiva och offensiva bygghandlare och öppnar alltså idag fredag sin helt nya anläggning på totalt 8.800 kvm (varav 3.000 kvm är butik, lager och virkeshall).

Butiken är PoG:s första i nordvästra Skåne och ligger på ett attraktivt läge invid E6:an på den expansiva handelsplatsen Väla Södra.

– Woody-familjen är full av lokalt starka och skickliga entreprenörer som i likhet med Kalle Gustafsson och PoG vågar satsa och bygga nytt och därigenom stärka både sin och hela kedjans position i regionen, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel med huvudkontor i Helsingborg och utvecklar:

– Den här nyetableringen av PoG i Helsingborg är helt i linje med Woodys tillväxtstrategi.

Kedjan har en tydlig plan med såväl nyöppningar som etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.
Allt under devisen; Tillsammans – Framåt – Vinnare!

– Tillsammans med både befintliga och nya delägare gör vi en offensiv med ett antal ytterligare etableringar under de närmaste åren, avslutar Fredrik Johanson.

Förutom PoG:s nya anläggning i Helsingborg har Woody under 2018 etablerat nya verksamheter på flera platser runtom i Sverige som: Mora, Karlshamn, Mörarp, Flädie, Rydebäck, Våxtorp, Vejby, Örnsköldsvik och Tingsryd – och det finns plats för ännu fler lokalt starka och duktiga entreprenörer inom Woody.

För mer information:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel, 0733–25 99 50 fredrik.johanson@woody.se

Se även PoG:s egen pressrelease om invigningen under Relaterat / Dokument nedan.

Läs mer

Woody Bygghandel växer – inviger 94:e anläggningen!

Fortsatt full gas när PoG inviger helt ny butik i Helsingborg nu på fredag 30/11!

PoG Woody Bygghandel fortsätter sin satsning som Skånes mest offensiva bygghandlare. Denna gång i nordvästra Skåne där man nu på fredag 30/11 kl. 12-17 bjuder in till stor invigningsfest av sin nya toppmoderna proffsanläggning på ca. 9 000 kvm på Väla Södra och Andesitgatan 12 A i Helsingborg.

PoG som 1904 startade vid järnvägen i Södra Sandby firar därmed hela 115 år nästa år. Men det är en ytterst pigg och vital +100-åring. Med den nya anläggningen i Helsingborg med en totalyta på 8 800 kvm (varav 3 000 kvm är butik, lager och virkeshall) expanderar PoG på nya ”jaktmarker” i NV-Skåne.

– Etableringen norrut i Helsingborg är en del av vår strategi att stärka den geografiska närvaron i Skåne och längs E6:an, säger PoG:s VD Kalle Gustafsson som är tredje generationen bygghandlare.

En av företagets målsättningar är att det inte ska ta mer än 30 minuter att köra till närmaste PoG-butik, och med den nya anläggningen på Väla Södra i Helsingborg har man nu totalt 6 butiker
(+ ett kombinerat lager/distributionscenter) och gör därmed anspråk på titeln Hela Skånes Bygghandel.

– Vi är kanske inte den största bygghandeln men epitetet ”Skånes bästa bygghandel” ska vi lägga beslag på. Våra kunder ska känna att det blir lite enklare, lite bättre och mycket roligare när de handlar hos oss på PoG, säger Kalle Gustafsson.

Med nya Helsingborgs-anläggningen på plats är det nu dags för nästa stora projekt; att våren 2020 flytta butiken i Södra Sandby där allting började för 114 år sen till en nybyggd proffsanläggning i Hjärup utanför Lund.

– Vi är aldrig nöjda, utan jobbar hela tiden med att förbättra och utveckla oss, konstaterar Kalle Gustafsson.
– Eller som min pappa brukar säga; ”Ett företag kan gå bakåt, stå stilla eller gå framåt och PoG gör bara det sistnämnda!”

För mer information:
Kalle Gustafsson, VD, PoG, kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01
Louise Strand, Region- & Marknadschef, PoG, louise.strand@pog.se 040-620 64 20


Om PoG Woody Bygghandel:
PoG Woody Bygghandel, www.pog.se bedriver professionell bygghandel från 6 butiker i Skåne; Helsingborg, Hörby, Malmö, Sjöbo, Södra Sandby och Tomelilla samt ett välutvecklat logistikcenter och lager i Södra Sandby. PoG Woody Bygghandel AB är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med cirka 100 anställda och en omsättning på 
ca. 450 miljoner kronor.

Läs mer

Fortsatt full gas när PoG inviger helt ny butik i Helsingborg nu på fredag 30/11!

Woody Bygghandel gör stark comeback i Mora!

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har gjort klart med ännu en ny delägare och anläggning. Denna gång i Mora där Woody gör ett återtåg, när Byggnetto numera är en av kedjans totalt 49 delägare och knappt 100 anläggningar.

Byggnetto (Anders Håkansson Försäljnings AB) är en etablerad rörelse strategiskt placerad i det expansiva Mora-området i Dalarna. En region med flera stora planerade byggprojekt de kommande åren som till exempel ombyggnationen av Mora lasarett, byggstarten av Sälens nya internationella flygplats mm.

– Genom att tillhöra en stor och stark kedja som Woody får vi goda möjligheter att utvecklas och kunna ta nya marknadsandelar i och runt Mora, säger Anders Håkansson, ägare till Byggnetto.

Genom inträdet i Woody kommer Byggnetto även att utöka sin redan befintliga satsning mot proffsbyggare.

– Byggnettos inträde i Woody ger oss viktig närvaro i både Dalarna och Mora. Byggnetto är en väletablerad bygghandel som präglas av ett starkt entreprenörskap med en strategisk placering i Mora Köpstad på Noret-området, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Woodys comeback i Mora är en del av kedjans tillväxtplan med ett antal nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation. Allt under devisen; Tillsammans – Framåt – Vinnare!

– Tillsammans med både nya och befintliga delägare gör vi en offensiv för att skapa Sveriges bästa anläggningar och har ytterligare etableringar på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

Förutom Byggnetto i Mora har Woody under 2018 etablerat nya verksamheter på flera platser runtom i Sverige som: Karlshamn, Mörarp, Flädie, Rydebäck, Våxtorp, Vejby, Örnsköldsvik och Tingsryd och det finns plats för ännu fler lokalt starka och duktiga entreprenörer inom Woody-kedjan.

För mer information kontakta:
Anders Håkansson, ägare Byggnetto i Mora, 0250-103 07
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel 0733-25 99 50 

Läs mer

Woody Bygghandel gör stark comeback i Mora!

Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet – partner till A Sustainable Tomorrow 20/9!

Den 20 september i Helsingborg anordnas den stora miljö- och hållbarhetskonferensen A Sustainable Tomorrow (AST) med bland andra förre statsministern Fredrik Reinfeldt som en av huvudtalarna. Helsingborgsbaserade Woody Bygghandel är den enda bygghandelskedjan av totalt ett 50-tal partners till konferensen.

– Miljö- och hållbarhetsfrågorna är högt uppe på vår interna agenda. Såväl inom kedjan centralt som lokalt ute på våra anläggningar samt bland våra kunder, både stora och små, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel och utvecklar:

– Genom vår medverkan på A Sustainable Tomorrow i Helsingborg får vi möjlighet till både erfarenhetsutbyte samt vidga våra vyer även från andra branscher.

Woody ligger idag i framkant med miljöarbetet. Ett mycket konkret exempel är satsningen Hållbara Val – där våra miljöanpassade produkter och produktsegment märks upp både i våra butiker och på nätet.

Detta för att underlätta för såväl byggaren som den enskilde konsumenten att göra bra och hållbara produktval med minimal miljöpåverkan. En satsning som är ett bra hjälpmedel för säljarna ute på anläggningarna och uppskattats av både proffsbyggare och konsumenter.

Woody har även ett aktivt internt erfarenhetsutbyte inom kedjan via bland annat de årliga miljödagarna som anordnas för 8:e året i rad.

Miljödagarna 2018 – till vilka ledningsrepresentanter för Woodys samtliga 47 delägare och 94 anläggningar bjuds in – genomförs i år med tre träffar; 16, 17 och 18 oktober i Stockholm, Göteborg samt Växjö.

Förutom ovan är dessutom merparten av våra anläggningar miljöcertifierade enligt ISO 14001:2015 som är den erkänt största standarden inom miljö på global nivå oavsett bransch.

För mer information kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel  0733-25 99 50
Patric Wichmann, Miljö & Hållbarhetschef  0720-70 56 72

Läs mer

Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet – partner till A Sustainable Tomorrow 20/9!

Woody Bygghandel har tecknat avtal för samarbete med skånska byggkedjan Scanti BMH

Woody Bygghandel fortsätter sin offensiva expansion i Sverige och har nu tecknat ett avtal med Scanti Byggmaterialhandel, som är en gemensamägd skånsk byggkedja med sex olika ägare med anläggningar i Karlshamn, Mörarp, Flädie, Rydebäck, Våxtorp och Vejby.

Woody Bygghandel fortsätter sin offensiva expansion i Sverige och har nu tecknat ett avtal med Scanti Byggmaterialhandel, som är en gemensamägd skånsk byggkedja med sex olika ägare med anläggningar i Karlshamn, Mörarp, Flädie, Rydebäck, Våxtorp och Vejby.

Scanti Byggmaterial Handel AB, som är ett företag som ägs av byggmaterialhandlare i södra Sverige och som har verkat tillsammans sedan 1984, har tecknat ett avtal med Woody Bygghandel för att ingå i bygghandelskedjan med början efter sommaren i år.

- Vi är mycket nöjda med att ha nått ett avtal med Woody Bygghandel som nu ger Scanti BMH nya möjligheter att utveckla verksamheten vilket gör att vi kan erbjuda våra kunder en unik service och ett breddat produktsortiment till mycket konkurrenskraftiga priser, säger Krister Karlsson, samordnare inom Scanti-gruppen.

Woody följer en mycket offensiv tillväxtplan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

Scanti karakteriseras, liksom Woody, av ett framgångsrikt entreprenörskap och en hög lokal förankring vilket innebär att gruppen blir ett viktigt tillskott inom Woody som har som mål att skapa Sveriges bästa anläggningar.

- Det är mycket glädjande att vi inom Woody nu kan välkomna Scanti BMH som är en välskött företagsgrupp inom svensk bygghandel, säger Fredrik Johanson, VD på Woody Bygghandel och tillägger att Scanti passar mycket väl in i Woodys affärsmodell med sin väletablerade verksamhet och geografiska struktur i södra Sverige.

Förutom Scanti har Woody hittills under 2018 etablerat nya verksamheter på flera platser i Sverige som t ex Örnsköldsvik, Sälen, Jönköping, Tingsryd och Bromma och det finns plats för ännu fler lokalt starka och duktiga entreprenörer inom Woody-kedjan.

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel 0733-259950

Krister Karlsson, Samordnare Scanti 0435-18220

Läs mer

Woody Bygghandel har tecknat avtal för samarbete med skånska byggkedjan Scanti BMH

PoG Woody Bygghandel inviger sitt nya utökade DC-lager på 20 000 kvm

PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa! Förutom helt nya proffsbutiken i Helsingborg som öppnar efter sommaren, så inviger man redan nu på fredag 18/5 sitt nya utökade distributionscenter och lager i Södra Sandby med den imponerande totalytan på hela 20 000 kvm.

PoG Woody Bygghandel AB fortsätter att växa och satsa! Förutom helt nya proffsbutiken i Helsingborg som öppnar efter sommaren, så inviger man redan nu på fredag 18/5 sitt nya utökade distributionscenter och lager i Södra Sandby med den imponerande totalytan på hela 20 000 kvm.

- Vi försöker verkligen utveckla vår verksamhet med både nya tjänster och på nya orter och vill utöka vår ledning som den bästa byggleverantören och logistikpartnern i Syd. Inte stanna upp och vara nöjda, berättar PoG:s ägare och VD Kalle Gustafsson och utvecklar: 

- För detta och med tanke på att bolagets tillväxt de senaste åren och våra tydliga strategiska mål kommande femårsperiod, så krävs ett större DC-lager med plats för större volymer.

Därför har man utökat sin anläggning på Borrsvängen 20 i Södra Sandby, som är navet i PoG:s logistikhantering, med ytterligare 8 000 m2 för bland annat ett nytt och större virkeslager.
Med denna ökade kapacitet kommer PoG att kunna möta proffskundernas önskemål om förbättrad service med mer färdiga lösningar. Numera efterfrågas hela kit där plocklager, bearbetning och måleri tillsammans levererar färdiga paket ut till byggarbetsplatsen.

- Vi gör allt mer av arbetet redan här och därmed blir jobbet ute på byggarbetsplatsen mer rationellt och smidigt, förklarar Kalle Gustafsson.

För att fira detta bjuder man in till Öppet hus nu på fredag 18/5 kl. 11:00-13:00 på PoG:s anläggning på Borrsvängen 20 i Södra Sandby där inbjudna kunder och gäster kommer att bjudas på kaffe och tårta och VD Kalle Gustafsson kommer att klippa bandet till det nya DC-lagret.

PoG Woody Bygghandel bedriver professionell bygghandel från 5 butiker i Skåne; Hörby, Malmö, Sjöbo, Södra Sandby och Tomelilla samt ett välutvecklat logistikcenter och lager i Södra Sandby.
Från www.pog.se går det att beställa hela sortimentet för hemleverans.

PoG Woody Bygghandel AB är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med ca 100 anställda och en omsättning på 456 Mkr kronor för 2017.

För mer information kontakta: 
Kalle Gustafsson, VD, PoG Woody Bygghandel, kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01

Läs mer

PoG Woody Bygghandel inviger sitt nya utökade DC-lager på 20 000 kvm

Ekesiöö öppnar ny bygghandel i Bromma och utökar genom förvärv av XL Bygg i Gnesta

AB Karl Ekesiöö, som ingår i Woody Bygghandel, öppnar under den 5 maj en ny anläggning i Bromma. Familjeägda Ekesiöö, som snart firar 100-årsjubileum, är en av regionens största bygghandlare. I anslutning till nyöppningen i Bromma har Ekesiöö också förvärvat XL Bygg Bengtås i Gnesta. Ekesiöö är sedan 2014 medlem i riksomfattande Woody Bygghandel.

AB Karl Ekesiöö, som ingår i Woody Bygghandel, öppnar under den 5 maj en ny anläggning i Bromma. Familjeägda Ekesiöö, som snart firar 100-årsjubileum, är en av regionens största bygghandlare. I anslutning till nyöppningen i Bromma har Ekesiöö också offentliggjort ett förvärv av XL Bygg Bengtås i Gnesta. Ekesiöö är sedan 2014 medlem i riksomfattande Woody Bygghandel och även nyförvärvet XL Bygg i Gnesta kommer att ingå i Woody-kedjan.


Ekesiöö öppnar efter 18 månaders byggnation och flera års planering drygt 10 000 kvadratmeter butik och brädgård på Bällstavägen 102 i Bromma.

- Vi är mycket stolta över att ha ett så offensivt företag som Ekesiöö med i Woody-familjen, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel med huvudkontor i Helsingborg.

- Ekesiöö är ett anrikt och väletablerat varumärke på Stockholmsmarknaden och med de stora satsningar man nu gör med nyetablering och nyförvärv stärks position ytterligare i regionen, tillägger Fredrik Johanson.

Med ett utmärkt geografiskt läge ligger den nya bygghandeln i Bromma nära E18 och Solvalla-avfarten. Den välplanerade bygghandeln har både drive-in till brädgården, en generös butiksyta och ett brett sortiment med allt från husgrund till hustak, blandat med inspirerande utställningar för kök och badrum.

Förvärvet av XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig och expandera för att fortsätta ta marknadsandelar.

Bengtås, som omsätter närmare 40 msek och har 9 anställda, är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som i god Woody anda värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Ekesiöö har, i samband med tillträdet den 30 april, bytt namn på företaget till Ekesiöö Gnesta.

- Det känns oerhört positivt att följa Ekesiöö som är ett fint och mycket välskött bolag när de gör verklighet av sina investeringsplaner och med en fortsatt expansionsvilja. Jag önskar VD Stefan Ekesiöö med team all framgång i sin fortsatta resa, säger Fredrik Johanson.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation. 

Läs mer om Woodys framtidsplaner – länk nedan:
https://www.beaconomist.net/=email

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel, 0733–259950 

Läs mer

Ekesiöö öppnar ny bygghandel i Bromma och utökar genom förvärv av XL Bygg i Gnesta

AB Karl Ekesiöö expanderar till Sörmland - förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta

​Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

Byggmaterialhandeln AB Karl Ekesiöö förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta. Förvärvet är en del i Ekesiöös tillväxtstrategi som handlar om att modernisera sig, expandera och bli en större del av marknaden.

“Vi vill att Ekesiöö ska finnas i ytterligare 100 år och då behöver vi förstärka vår position på marknaden både genom organisk tillväxt samt via förvärv. Bengtås är en bygghandel som påminner mycket om Ekesiöö och som värnar om det lokala både när det gäller byggare, privatpersoner och personal. Det känns oerhört bra att få ett tillskott i form av ett fint och välskött bolag med hjärtat på rätta stället”, säger Stefan Ekesiöö, vd Ekesiöö.

Bengtås Trä & Byggmaterial har funnits sedan 1983 och omsätter cirka 36 miljoner med 9 anställda. Från och med 30 april tar Ekesiöö över rörelsen och fastigheten. Bengtås ägs idag av Krister Olsson byggvaror AB. Tidigare ägare, Andreas Olsson, kommer fortsätta var verksam i bolaget. Bengtås Trä & Byggmaterial kommer, i samband med tillträdet, byta namn till Ekesiöö Gnesta.

Ekesiöö befinner sig i en intensiv tillväxtfas med etableringen av en ny, större och modernare bygghandel i Bromma på Bällstavägen 102. Förvärvet av Bengtås är ytterligare ett naturligt och viktigt steg i bolagets tillväxtstrategi.

Kontakt:
Stefan Ekesiöö, VD, 08-7289294

Om Ekesiöö
AB Karl Ekesiöö grundades 1922 i Stockholm och är en byggmaterialhandel för yrkesproffs och kvalitetsmedvetna privatkunder. Ekesiöö är ett av de äldsta familjeföretagen inom svensk byggmaterialhandel som ägs och drivs av samma familj, idag fjärde generationen Ekesiöö. Den första butiken låg på Humlegårdsgatan. Sedan 1948 har Ekesiöös huvudanläggning legat på Karlsbodavägen i Bromma. 

Läs mer

AB Karl Ekesiöö expanderar till Sörmland - förvärvar XL Bygg Bengtås Trä & Byggmaterial AB i Gnesta

Woody Bygghandel skräddarsyr lösningar för svenska altaner med svensk kvalitetsfuru

​Woody Bygghandel, som är en av Sveriges största byggvaruhandlare, ser en stor efterfrågan på svensk impregnerad kvalitetsfuru och en tydlig trend mot plank som är bredare och tjockare. Tryckimpregnerad furu står för hela 95% av allt trallvirke idag även om intresset för ädelträslag som lärk, ek och cederträ ökar.

Woody Bygghandel, som är en av Sveriges största byggvaruhandlare, ser en stor efterfrågan på svensk impregnerad kvalitetsfuru och en tydlig trend mot plank som är bredare och tjockare. Tryckimpregnerad furu står för hela 95% av allt trallvirke idag även om intresset för ädelträslag som lärk, ek och cederträ ökar.

Tryckimpregnerad furu är det vanligaste på svenska altaner eftersom det är billigt, lättarbetat och beständigt. Impregneringen ökar träets motståndskraft och ger längre hållbarhet.

- Att vi ser en hög efterfrågan på NTR-certifierad tryckimpregnerad furu är inte konstigt med tanke på de utmärkta egenskaper den har, säger Pontus Netinder, produktchef för trävaror inom Woody Bygghandel, som är störst i Sverige på trall.

Woody har några av Sveriges absolut bästa virkes-anläggningar inom familjen som till exempel Borgunda i Mariestad, Nylands i Kramfors, Vindö Byggvaror i Stockholm och Varbergs Trä.

- Varbergs Trä fyller snart 70 år och vi köper endast den bästa råvaran från svenska sågverk vilket har gjort att vi genom åren har byggt upp en stor kundbas i hela Norden, Europa och USA, säger Andreas Johansson, VD på Varbergs Trä.

Varbergs Trä jobbar med något som kallas Bryggtrall som håller högsta kvalitet och man impregnerar själva lokalt vid verksamheten i Varberg.

- Kvaliteten beror inte på att den är kvistren. En trallbräda ska inte vara kvistren eftersom kvist behövs för att hålla ihop brädan. Vill man inte ha kvist ska man välja ett annat material, kanske kompositmaterial eller klinker, berättar Andreas Johansson.

Högsta servicenivå genom närhet till kunden, lokalt entreprenörskap, flexibla och skräddarsydda lösningar kännetecknar Woody sedan starten för drygt 80 år sedan.

- Ett kul exempel på detta är Vindö Byggvaror som har en flatbottnad båt som kan lasta upp till 40 ton och transportera trall i olika specialdimensioner till kunder i Stockholms skärgård, berättar Pontus Netinder.

Impregnerad trall omsätter cirka 2.8 miljarder kronor per år i Sverige på årsbasis i konsumentledet. Woody som är Sveriges äldsta bygghandelskedja, har idag sex stora leverantörer av impregnerat virke,som med sina sågverk och hyvlerier är strategiskt placerade i landet för en kostnadseffektiv distribution till Woodys bygghandlare. Den totala produktionen av standardtrall i Sverige uppgår till ca 1.5 miljoner kubik vilket motsvarar 6 300 fotbollsplaner.

Vid frågor kontakta:
Pontus Netinder, Produktchef Woody Bygghandel: 0706-239687
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel: 0733-259950
Andreas Johansson, VD Varbergs Trä: 0340-690002

Läs mer på woody.se - Trallguide

Läs mer

Woody Bygghandel skräddarsyr lösningar för svenska altaner med svensk kvalitetsfuru

Holgers Woody Bygghandel storsatsar och öppnar ny bygghandel i Jönköping

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Holgers som är delägare i Woody Bygghandel öppnar idag en ny anläggning i Jönköping. Holgers, som startade i Borås 1967, är en av regionens större bygghandlare och startade sin verksamhet i Jönköping 2014. Woody tillhör de största bygghandelskedjorna i Sverige och kommer nu genom nyöppningen tillsammans med Holgers att fortsatt öka sin marknadsandel i Jönköping med omnejd.

Woody Bygghandel har en offensiv plan som bland annat innebär nyöppningar och etableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

- Vi är mycket glada och stolta över att få presentera vår nya bygghandel i Jönköping som är på 3500 kvadratmeter, säger VD Per Larsson som med sin pappa Holger och syskonen Torbjörn och Birgitta Larsson äger Holgers Stugmaterial AB och Holgers i Jönköping AB tillsammans.

- Vår nya bygghandel har utvecklats utifrån miljöhänsyn och erbjuder idag bland annat en ny butiksdel som kompletteras av en drive-in lösning för våra kunder, tillägger Per Larsson.

Holgers har i samband med nyöppnandet i Jönköping utökat sortimentet med över 1200 artiklar och fortsätter i grundaren Holger Larsson anda att alltid fokusera på kunden. En hög servicenivå, tillgänglighet och flexibla logistiska lösningar genom ett stort antal egna fordon ger breda leveransmöjligheter till kunder i regionen.

- Verksamheten i Jönköping har ökat kraftigt sedan 2014 då vi omsatte 9 miljoner. Vi har idag dubblat personalstyrkan och räknar med fortsatt stark tillväxt, säger Per Larsson.

Woody Bygghandel, som i första hand vänder sig till proffsbyggare i Sverige och som har sitt huvudkontor i Helsingborg, säkrar sin plan att vidga sitt butiksnät ytterligare och stärker genom nyetableringen i Jönköping sin position i länet.

- Samarbetet med Holgers är mycket positivt och nyetableringen i Jönköping är strategiskt viktigt för båda företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel och tillägger att Woodys offensiv i Sverige görs i samverkan med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren.

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel 0733-259950
Per Larsson, VD Holgers 033-250506

Läs mer

Holgers Woody Bygghandel storsatsar och öppnar ny bygghandel i Jönköping

Woody Bygghandel etablerar ny bygghandel i expansiva Sälen-området

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har nu beslutat om en nyetablering i Sälen och öppnar bygghandel under det nya namnet Woody Bygghandel Grund och Fasad under våren. Bakom etableringen står Olssons Trävaror i Höviksnäs på Tjörn i samarbete med Urban Nordquist och Andreas Thorelund från Sälen som båda har gedigen erfarenhet och kompetens från branschen och regionen.

Woody fortsätter sin offensiv i Sverige och har nu beslutat om en nyetablering i Sälen och öppnar bygghandel under det nya namnet Woody Bygghandel Grund och Fasad under våren. Bakom etableringen står Olssons Trävaror i Höviksnäs på Tjörn i samarbete med Urban Nordquist och Andreas Thorelund från Sälen som båda har gedigen erfarenhet och kompetens från branschen och regionen.

Olssons Trävaror AB på Tjörn är sedan tidigare stor leverantör av material till Sälen-området och har bland annat Fjällbetong i Sälen som kund.

- Vi har tillsammans identifierat ett stort behov i området av både kunskap och grundmaterial, och marknaden i regionen expanderar de närmaste åren med flera större byggprojekt som till exempel byggstart av en ny flygplats, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Efterfrågan på en bygghandel för proffs är stor och det finns goda möjligheter att nå en ledande position som leverantör av grund- och fasadmaterial till proffsföretag i Dalarna, Värmland och Härjedalen.

- Vi ser en stor potential för vår nya satsning i Sälen, säger Andreas Olsson, som representerar de fyra delägarna som redan idag har en passande fastighet med utmärkt läge och exponering vid Kläppen-området strax söder om Sälen.
- Vi har högt satta mål med den nya verksamheten och siktar på att bli störst i Dalarna och närliggande regioner när det gäller grund och fasad, tillägger Andreas Olsson.

Verksamheten kommer att öppnas i två steg – initialt startar ett sälj- och projektkontor under våren och byggvaruhuset öppnas tidigast under senhösten 2018.

- Vår offensiv i Sverige gör vi tillsammans med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

Vid frågor kontakta: 
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel. 0733–259950

Läs mer

Woody Bygghandel etablerar ny bygghandel i expansiva Sälen-området

Woody Bygghandel och Husum Snickeri AB etablerar ny butik i Örnsköldsvik

Woody Bygghandel tillsammans med Husum Snickeri AB har beslutat om en nyetablering i Örnsköldsvik. Woody, som tillhör en av de största bygghandelskedjorna i Sverige, kommer nu tillsammans med Husum Snickeri att sikta på att ta en väsentlig del av marknaden i Örnsköldsvik med omnejd.

Woody Bygghandel tillsammans med Husum Snickeri AB har beslutat om en nyetablering i Örnsköldsvik. Woody, som tillhör en av de största bygghandelskedjorna i Sverige, kommer nu tillsammans med Husum Snickeri att sikta på att ta en väsentlig del av marknaden i Örnsköldsvik med omnejd.

Woody har en offensiv plan som bland annat innebär nyetableringar fram till 2020 på strategiskt viktiga orter i Sverige för att skapa lönsam tillväxt och en kostnadseffektiv organisation.

- Samarbetet med Husum Snickeri är mycket positivt och etableringen i Örnsköldsvik är strategiskt viktig för bägge företagen som har planer för tillväxt inom sin bransch i Sverige, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel.

Woody Bygghandel, som har sitt huvudkontor i Helsingborg, säkrar sin plan att vidga sitt butiksnät ytterligare och stärker positionen längs Norrlandskusten.

- Vi är mycket stolta att få presentera denna nyhet och ser stora möjligheter att med hjälp av Woody kedjan nu vända oss mot proffsbyggare i regionen, säger Ulf Gustafsson ägare till Husum Snickeri.

Den nya etableringen i Örnsköldsvik kommer att ges namnet Woody Bygghandel och det är årets andra för Woody som tidigare i år även öppnat i Tingsryd.

- Vår offensiv i Sverige gör vi tillsammans med våra delägare för att skapa Sveriges bästa anläggningar och fler etableringar är på gång under de närmaste åren, tillägger Fredrik Johanson.

Vid frågor kontakta:
Fredrik Johanson, VD Woody Bygghandel. 0733-259950 
Ulf Gustafsson, ägare Husum Snickeri AB. 070-3229143

Läs mer

Woody Bygghandel och Husum Snickeri AB etablerar ny butik i Örnsköldsvik

Nytt samarbete på fasadmarknaden!

​Tillverkaren Combimix AB och specialiståterförsäljaren Brukspecialisten ingår ett exklusivt samarbete inom fasadputssystem. Båda parterna som under lång tid har bearbetat och utvecklat fasadmarknaden inom murning och putsning erbjuder nu marknaden ett tajtare samarbete med fokus på att utveckla proffsmarknaden inom putsat och murat byggande.

Tillverkaren Combimix AB och specialiståterförsäljaren Brukspecialisten ingår ett exklusivt samarbete inom fasadputssystem. Båda parterna som under lång tid har bearbetat och utvecklat fasadmarknaden inom murning och putsning erbjuder nu marknaden ett tajtare samarbete med fokus på att utveckla proffsmarknaden inom putsat och murat byggande.

Från 1 januari 2018 blir Brukspecialisten exklusiv återförsäljare av Combimix fasadsystem inom puts. Ambitionen är att tillföra de moderna mineraliska putssystemen från Combimix ett högre teknikinnehåll samt ökad service och närhet genom Brukspecialistens tre proffsbutiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. För att komplettera erbjudandet ingår även Sveriges ledande leverantör av maskinutrustning för puts och måleri, Anti-Corrosion som en viktig pusselbit i helheten.

- Det vi nu ser är ett långsiktigt strategiskt samarbete mellan väletablerade aktörer som tillsammans kommer att ge fasadmarknaden ett helt nytt koncept med trygghet och ansvarstagande igenom hela processen. Från ritbordet till färdig fasad, säger Stefan Wallmark försäljningschef Combimix.

Genom att ingå ett långsiktigt samarbete frigörs resurser för att bättre erbjuda både beställare och arkitekter samt entreprenörer ett högre kvalitetinnehåll både inom teknik och service.

- Vi ser stora möjligheter att bättre paketera systemet av fasadputsprodukter med teknik och service. Alla större putsprojekt kommer framöver få mer tid för projekteringsfasen och en bättre fungerande arbetsplats, säger Jacob Steen, VD Brukspecialisten.

Mineraliska putssystem är en av de viktiga fasadmaterialen i större nybyggnations- och renoveringsprojekt. I och med samarbetet ökar fördelarna ytterligare och ger trygga, tåliga och vackra fasader.

För mer information kring samarbetet kontakta:

Stefan Wallmark
Försäljningschef, Combimix AB
stefan.wallmark@combimix.se
072-249 12 21

Jacob Steen, VD, Brukspecialisten AB
jacob.steen@brukspecialisten.se
070-480 41 21

Hans Åkesson, VD, Anti-Corrosion AB
hans.akesson@anti-corrosion.com
070-510 19 06

Läs mer: https://via.tt.se/pressmeddelande/nytt-samarbete-pa-fasadmarknaden?publisherId=2142549&releaseId=2167874

Brukspecialisten är ett familjeföretag från 1996. Brukspecialisten är Sveriges enda specialistkedja som fokuserat arbetar inom murat och putsat byggande. Varje affär och kund är viktig för oss, och vi värnar om mur- och putsbranschen. Vi lägger stort värde i att vara flexibla och hela tiden försöka möta kundernas vardag med produkter och lösningar.

Läs mer

Nytt samarbete på fasadmarknaden!

Fellessons i Växjö förvärvar Carlenskogs Byggvaruhus i Vimmerby

​Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Fellessons i Växjö med ca 80 anställda och en omsättning på 340 miljoner 2017 förvärvar 100% av aktierna i Carlenskogs Byggvaruhus, Vimmerby.

Efter förvärvet beräknas koncernen ha en försäljning på strax under 400 miljoner och ca 100 anställda. Genom förvärvet skapas en rad samordningsfördelar som kommer att stärka företagens konkurrenskraft. Antalet anställda berörs inte av affären.

Carlenskogs med VD Urban Andersson kommer att vara ett dotterbolag till Fellessons från och med den 1:a februari 2018.

Växjö 2018-01-29

FELLESSONS BYGGNADSVAROR AB

Anders Fellesson

För ytterligare information kontakta:

Anders Fellesson, VD Fellessons Byggnadsvaror AB, tel 070- 5647500

Urban Andersson, VD Carlenskogs Byggvaruhus AB, tel 070- 6086666

Ove Carlenskog, Carlenskogs Holding AB, tel 070-5162185

Läs mer

Woody Bygghandel och Fredells Byggvaruhus avslutar mångårigt samarbete

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det långvariga samarbetet mellan Woody Bygghandel och Fredells har utvärderats under senare tid och nu väljer Fredells att avsluta samarbetet i samförstånd med Woody.

Det är ett ömsesidigt fruktbart samarbete mellan parterna som avslutas. Under tiden som Fredells varit anslutna till kedjan har verksamheten haft en gynnsam utveckling med en dubblerad försäljningsvolym till dagens 700 msek och har på flera sätt bidragit till Woody kedjans utveckling.

- Fredells har under alla år varit en uppskattad och bra medlem men övergår nu till att vara en god kollega där framtida samarbeten inte utesluts. Inom Woody har vi under 2017 arbetat fram en ny och omfattande strategiplan för Woody Bygghandel och vårt arbete framåt fortsätter oförändrat, säger Fredrik Johanson, vd, Woody Bygghandel.
- Bygghandeln är under stark förändring och Woody vill delta i detta arbete genom nya smarta logistiklösningar och e-handel som några exempel, tillägger Fredrik Johanson.

- Woody har betytt mycket i Fredells utveckling men nu är det dags för oss att utvecklas helt på egen hand. Vi supportar Woody Bygghandels strategi men har byggt upp vår egen organisation och gjort egna satsningar och utvecklat bolaget de senaste åren och kommer att fortsätta detta i fristående form, säger Fabian Fredell.

Fredells kedjeanslutning avslutas under våren 2018.

För mer information vänligen kontakta:
Fredrik Johanson, vd Woody Bygghandel AB, 0733-259950
Fabian Fredell, vd Fredells Byggvaruhus, 0705-609925

Läs mer

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

AB Knut Lindgren i Urshult har tecknat avtal om att förvärva inkråmet i Tingsryd Järn AB med tillhörande fastighet. Affären innebär att XL-butiken i Tingsryd omvandlas till en Woody Bygghandel som filial till AB Knut Lindgren i Urshult.

Förvärvet är en del i AB Knut Lindgrens AB tillväxtstrategi. Med anläggning i Tingsryd ökar möjligheterna att uppnå stordriftsfördelar. Sortimentet kommer att samordnas men kundernas behov kommer även i framtiden styra utbudet på respektive ort. Genom förvärvet ökar möjligheterna till än bättre service till befintliga och nya kunder. Tillträde sker 1 januari 2018.

- AB Knut Lindgren AB har haft en bra tillväxt och lönsamhet de senaste åren och det är en naturlig utveckling att etablera sig i kommunens huvudort, säger företagets VD Glenn Nilsson. Affären genomförs som en så kallad inkråmsaffär vilket innebär att man köper fastighet, lager och inventarier från Tingsryd Järn AB.

Samtlig personal i Tingsryd erbjuds anställning i AB Knut Lindgren. Ägarna till Tingsryds Järn kommer att driva annan verksamhet i egen regi. Man står dock till köparens förfogande under en övergångsperiod.

- I en allt tuffare marknad är det viktigt att lokala företag stärker sin position på marknaden genom att alliera sig, säger Sten Nilsson VD för Tingsryds Järn AB, och Glenn Nilsson.

- Vår kedjeidé står stabilt på entreprenörskap och starkt lokalt engagemang. Vi har haft en bra utveckling i Urshult med mycket kompetenta entreprenörer och medarbetare och vi ser mycket fram mot en vidgning av AB Knut Lindgrens geografiska upptagningsområde, säger Fredrik Johanson, VD för Woody Bygghandel AB.

För ytterligare information vänligen kontakta:

Glenn Nilsson, VD AB Knut Lindgren i Urshult 0477-48771
Sten Nilsson, VD Tingsryds Järn AB 0477-55432

Om AB Knut Lindgren Woody Bygghandel
AB Knut Lindgren är en familjeägd bygghandel med 10 anställda och beräknas omsätta 40 miljoner 2017. Man ingår i Woody Bygghandel, en bygghandelskedja med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten.

Om Tingsryds Järn
Tingsryds Järn är en bygg- och järnbutik i Tingsryds centralort med fina traditioner som har 8 anställda och omsätter 26 miljoner. De ingår i XL Bygg.

Läs mer

Woody Bygghandel öppnar i Tingsryd

PoG Woody Bygghandel öppnar ny filial utanför Lund

PoG Woody Bygghandel AB är ständigt i rörelse. Att den nya proffsanläggningen i Helsingborg står färdig sommaren 2018 är redan känt. Under våren 2019 flyttar man även flaggskeppet från Södra Sandby till en helt ny proffsanläggning i Hjärup som är på ca 4 500 m2, helt under tak och skräddarsydd för proffsbyggaren. I och med detta visar PoG att man vill fortsätta ta marknadsandelar i Skåne!

PoG Woody Bygghandel AB är ständigt i rörelse! Att den nya proffsanläggningen i Helsingborg står färdig sommaren 2018 är redan känt. Under våren 2019 flyttar man även den historiska bygghandeln (anno 1904) och flaggskeppet från Södra Sandby till en helt ny proffsanläggning av modernare mått. Med en ny anläggning på ca 4 500 m2, helt under tak och skräddarsydd för proffsbyggaren visar PoG Woody Bygghandel att man vill fortsätta ta marknadsandelar i Skåne – nu i Hjärup, ett par minuter utanför Lund!


Historia vs framtid
Kalle Gustafsson, ägare och VD, berättar med både energi och lite vemod om den nya filialen. 

- Att flytta bygghandeln, som min farfar och far byggt, från bolagets hjärta känns naturligtvis i själen, men beslutet är helt rätt med tanke på rådande marknadssituation och bolagets tydliga mål och visioner, berättar Kalle. Det är ingen hemlighet att PoG etablerat sig starkt i storstadsregionerna och vi kommer med denna flytt stärka vår position utmed E22:an och E6:an ytterligare.

Tomten i Södra Sandby kommer framöver att läggas ut till försäljning och ge plats för nya bostäder i byn, vilket glädjer Kalle. Med tanke på bostadsbristen som råder just nu, så ser vi mycket positivt på just denna typ av lösning, menar han.


PoG Woody Bygghandel 2018-2020
Det är få bygghandlare som har både modet och musklerna att bygga nytt från början, men det är definitivt proffsen till gagn. Proffsanläggningen utanför Lund (och Helsingborg också för den delen) kommer att påminna om den nya anläggningen som byggdes i Malmö 2015. 

- Vi börjar bli vana att rita nytt och modernt, skrattar Kalle! Alla som arbetar professionellt med byggprojekt vet hur viktigt det är att kunna göra snabba och smidiga inköp i en välorganiserad bygghandel.

Förutom de två nya anläggningarna i Helsingborg och Lund, så är man även igång med bygget och expansionen av Distributionslagret, som kommer att ligga kvar i Södra Sandby. Ett nytt område på ca 8 000 m2 kommer att ge plats åt ett nytt och större virkeslager bland annat.

- Med tanke på att bolagets omsättningstillväxt de senaste åren och tydliga strategiska mål kommande 5-årsperiod, så krävs mer plats åt större volymer helt enkelt, berättar Kalle. Vi vill tveklöst utöka vår ledning som den bäste bygglogistikpartnern i Syd, inte stanna upp och vara nöjda.


Utveckla eller avveckla
Energin och målmedvetenheten som omger PoG och Kalle går inte att missuppfatta!

- Bygghandelsbranschen är inne i en mycket spännande och för vissa turbulent tid. För min del handlar livet lite förenklat om att gasa eller bromsa, att utveckla eller avveckla. De personer som känner mig vet att jag hellre gasar mig ur en kurva än motsatsen. Det tänker jag fortsätta med, om någon råkar undra, avslutar Kalle med ett leende!!

För mer information kontakta:
Kalle Gustafsson, VD, PoG Woody Bygghandel. kalle.gustafsson@pog.se 046-272 50 01

PoG Woody Bygghandel bedriver professionell bygghandel från 6 butiker i Skåne; Malmö, Södra Sandby, Hörby, Sjöbo, Tomelilla och Borrby samt ett välutvecklat logistikcenter i Södra Sandby. Från webshop.pog.se går det att beställa hela sortimentet för hemleverans. 

PoG Woody Bygghandel är ett stabilt familjeföretag i tredje generationen med ca 100 anställda och med en budgeterad omsättning på drygt 450 Mkr kronor för 2017.

Woody Bygghandel är en frivilligkedja inom byggmaterial med drygt 6 miljarder i omsättning och fler än 90 anläggningar som har ett tydligt fokus på proffskunden och den medvetne konsumenten. Kedjan ägs av lokala entreprenörer som samarbetar inom områden såsom inköp, marknad, IT, miljö och utbildning. Mer info på www.woody.se

Läs mer

PoG Woody Bygghandel öppnar ny filial utanför Lund

Tränare hyllas för sin insats inom ungdomsfotbollen!

För sjätte året i rad delade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Woody Bygghandel ut Woody Ungdomsledarstipendiet till tränare och ledare som föregår med särskilt gott exempel inom ungdomsfotbollen. I år gick stipendiet till 28 eldsjälar som fick två unika utbildningsdagar tillsammans med förbundskaptener, tränarutbildare och spelarlegender.

För sjätte året i rad delade Svenska Fotbollförbundet tillsammans med Woody Bygghandel ut 
Woody Ungdomsledarstipendiet till tränare och ledare som föregår med särskilt gott exempel inom ungdomsfotbollen. I år gick stipendiet till 28 eldsjälar som fick två unika utbildningsdagar tillsammans med förbundskaptener, tränarutbildare och spelarlegender. 

Skjutsa tonåringar, planera träningar, tvätta matchtröjor, prata med föräldrar, administrera cuper och bygga en grym känsla i laget. Att vara fotbollstränare är så mycket mer än att öva på fina passningar. Ändå är det få som uppmärksammar deras insats. Det här vill Svenska Fotbollförbundet och Woody Bygghandel ändra på genom Woody Ungdomsledarstipendiet och riktar nu strålkastarljuset mot 28 ledare och tränare runt om i landet. De har var och en nominerats av representanter inom fotbollsrörelsen för att de på ett föredömligt vis engagerat sig i spelarna, tagit ansvar för deras utveckling och spridit glädje omkring sig. 

- All den tid som tränare och ledare lägger ned på att utveckla barn och ungdomar inom fotbollen bäddar inte bara för framgångsrika landslag. De lägger grunden för att vi ska vinna samhällsmatchen. Fotbollen är en lagsport där ungdomarna möter människor med olika bakgrund, olika förutsättningar och olika inställningar. Här är ledaren oerhört viktig för att förmedla respekt, laganda och samspel, något som ungdomarna kommer att ha med sig resten av livet. Bra ledare gör skillnad och med det här stipendiet vill vi på Svenska Fotbollförbundet visa vår uppskattning för det arbete som görs ute i föreningarna, kommenterar generalsekreterare Håkan Sjöstrand. 

Woody Ungdomsledarstipendiet instiftades 2012 för ledare och tränare inom breddfotbollen och riktar sig till dem som har hand om 12 ­– 15-åringar. I år har juryn utsett 28 tränare från 23 föreningar.

- På sex år har Woody Ungdomsledarstipendiet premierat 220 tränare och ledare. De i sin tur ansvarar för att närmare 7 000 ungdomar ska utvecklas och glädjas med fotbollen. Om vi genom det här stipendiet kan ge tränarna ny kunskap så att de i sin tur kan fortsätta inspirera spelarna inom idrotten, så har vi lyckats. Vi vet vad fotbollen betyder för ungdomarna och samhället på lokal nivå. Det känns väldigt bra att få lyfta fram hjältarna utanför plan, de som finns där för våra tonåringar, säger Mikael Tykesson, marknadschef på Woody Bygghandel.

Stipendiet består av en skräddarsydd utbildning där den nya vägens spelarutbildning står i fokus. I år medverkade Pia Sundhage, tidigare förbundskapten för damlandslaget, Peter Gerhardsson, förbundskapten för damlandslaget, Anders Bengtsson, tränarutbildare, liksom spelarlegenden och expertkommentatorn Jesper Blomqvist. Under två dagar fick stipendiaterna lära sig om nya metoder och trender inom fotbollen, utöva praktiska träningsmoment samt utbyta erfarenheter med likasinnade.

För mer information, kontakta:
Mikael Tykesson, Marknadschef, Woody Bygghandel AB, 070-215 75 37 mikael.tykesson@woody.se
Per Widén, Chef Utbildningsavdelningen, Svenska Fotbollförbundet, 070-303 04 45 per.widen@svenskfotboll.se

Dessa får Woody Ungdomsledarstipendiet 2017:

Daniel Wallberg Torsåkers IF (F06)
Per Olof Englund Torsåkers IF (P05)
Andreas Karlsson Stenstorps IF (F01-03)
Antoine Meunier Näsets SK (P01)
Emil Jylhänlahti Borås AIK (F03-06)
Robert Hjort Åby IF (P02/04)
Alexander Runersten IFK Haninge (P03:2, P10:6)
Christian Soume Nya Södertälje KFF (P03)
Claes Cardell Jarlabergs IF (P05)
Melissa Besara IFK Tumba FK (F01/03)
Robert Örnehag Hudiksvalls Sportklubb (P15)
Ola Ehrenberg Myckle IK (F04)
Mikael Stenlund Myckle IK (F04)
Joakim Lilja Norra Fågelås IF (P15)
Robin Åhman IFK Arvidsjaur FK (P03-05)
Emil Åhlberg Norrtulls SK (P02)
Mikael Ågren Trollhättans BoIS (P01/02)
Andreas Cervin Katrineholms SK KF (P02)
Anders Edlund Gnosjö IF (P14)
Niclas Bratt Vallens IF (F03)
Niklas Ottosson Vallens IF (P03)
Andre Matty Nya Södertälje KFF (P04/05)
Sanjin Kozomara Skyllbergs IK (P03-05)
Ronan Farrelly Billesholms IK (F02-03)
Sandra Tollin Bergsjö IF (F13)
Pernilla Karlsson Bergsjö IF (F14)
Fredrik Gunnarsson BK Tinnis (F04)
Marcus Järvensivu IFÖ Bromölla IF (F15)


Om Woody Ungdomsledarstipendiet: 
Woody Ungdomsledarstipendiet är ett samarbete mellan Woody Bygghandel och Svenska Fotbollförbundet och instiftades 2012. Stipendiet finns till för att lyfta fram ungdomstränare inom breddfotbollen som tränar pojk- och flicklag i åldern 12-15 år och har minst tre års erfarenhet. Stipendiet består av två utbildningsdagar kring fotbollens pedagogik, trender och utveckling.

Nominering och jury:
Nomineringen av kandidater har skett över hela landet och har varit öppen under maj – augusti 2017. Juryn som utsett de slutliga stipendiaterna består av representanter från Svenska Fotbollförbundet och Woody Bygghandel.

Läs mer

Tränare hyllas för sin insats inom ungdomsfotbollen!
Nästa >>
<< Föregående